parallax background

General Mobile 5 – Prvi Android Nougat telefon

Što najviše troši bateriju?
January 9, 2017
Kako pripremiti mobitel za putovanje
January 26, 2017

Novi model koji stiže iz GM-a prvi je mobitel na našem tržištu koji se isporučuje s posljednjom verzijom Androida: 7.0, Nougat

 

Google je dosad uvijek rezervirao premijeru nove verzije Androida za svoje vlastite telefone (ranije Nexus, a sada Pixel). Međutim, kako je Pixel zasada dostupan isključivo na američkom tržištu, čast da predstavi novu verziju (da dolazi instaliran s njom, a ne samo da se na njega može instalirati) ponio je General Mobile 5. I to ne samo na našem tržištu – to je prvi Android 7 mobitel u Europi.

Agramservis je ekskluzivni distributer General Mobilea za naše tržište, a riječ je o tursko-američkoj tvrtki koja ima posebnu podršku od Googlea, u sklopu njegova programa Android One.

Novi model General Mobile 5 ne samo po softveru nego i po hardveru uvelike odskače od mobitela svoje cjenovne klase: za svega 1.099 kuna nudi 5″ ekran prestižnog IPS tipa, jednako prestižni američki procesor Snapdragon, 2 GB radne i 16 GB memorije za pohranu (koju možete proširiti microSD karticom), najbrži 4G, kamere od 13 i 5 megapiksela te bateriju od čak 2500 mAh.

Uz kupnju ovog uređaja u Smartsonu, dobivate osiguranje u trajanju od godinu dana, doslovno na sve moguće nedaće!